Nu finns Kloka listan 2021 länkat från Viss

För de vårdprogram där det finns en rekommenderad läkemedelsbehandling i Kloka listan finns nu uppdaterade direktlänkar från Viss till respektive avsnitt.

För att snabbt kunna se vilka läkemedel som rekommenderas på Kloka listan, inom berörda vårdprogram i Viss, finns en rubrik sist i behandlingsavsnittet som heter Kloka listan.

Genom att klicka på länken öppnas motsvarande avsnitt till vårdprogrammet i Kloka listan. Väl inne i Kloka listan går det sedan att scrolla för att läsa hela texten eller söka på annat avsnitt.

Ibland kan direktlänken gå till överliggande rubriknivå, som till exempel för Sårinfektioner där länken går till Hud- och mjukdelsinfektioner.

Eftersom Viss har uppdaterats med en ny teknisk plattform och ny design och Kloka listan fortfarande ligger i en äldre databas, kommer det under 2021 inte gå att öppna Kloka listan inne i vårdprogrammen genom att klicka på plustecknet som tidigare. Det blir istället en länk till Kloka listan som kommer att öppnas i ett nytt fönster.

Observera att det kan finnas ett fåtal vårdprogram kvar som ännu inte är uppdaterade efter Kloka listan 2021.

Det finns flera vårdprogram i Viss som inte har någon rekommendation i Kloka listan och för dessa saknas både rubrik och direktlänk.

Kloka listan 2021 på Janusinfo