Om kakor

Den här webbplatsen innehåller så kallade kakor (cookies). Vi använder kakor för att få besöksstatistik och för att kunna använda webbplatsen.

Enligt lagen (2003: 389) om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur de kan undvikas.

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Kakor används på många webbplatser för att besökaren ska kunna få tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan gör det också möjligt för oss att följa en besökares surfande.

Kakor som används på Viss

  • Publiceringsverktyget Sitevision
    • JSESSIONID är en sessionskaka som används för att identifiera inloggade användare och ge korrekta behörigheter. Kakan skapas av webservern för att knyta användaren till en session. Sessionen används sedan av Sitevision till en mängd olika saker knutna till användaren.
    • I SiteVision Cloud används den unika kakan SiteVisionLTM. Den sätter lastbalanserarna för att hålla ordning på vilken bakomliggande server som klienten ska adressera.
  • Statistikverktyget Piwik Pro
  • Mjukvaruföretaget Hubspot

Kan jag säga nej till kakor?

Om du vill kan du stänga av kakfunktionen (cookiefunktionen) i din webbläsare. Det gör du genom att gå i i säkerhetsinställningarna i din webbläsare.

Region Stockholm sparar ingen personlig information via kakor och när besöket avslutas så släpps kopplingen mellan webbservern och användaren. Information om besökaren kan inte spåras av Region Stockolm.

Sidfot

Viss är ett medicinskt och administrativt kunskapsstöd som riktar sig till sjukvårdspersonal i primärvården i Region Stockholm.

Webbplatsens syfte är att bidra till en god och jämlik vård och erbjuda bästa möjliga kunskap i patientmötet.